Професионална квалификация

Създаване и публикуване на електронно, мултимедийно и онлайн съдържание ПДФ Печат

Лектор: Петър Миладинов
Продължителност: 30 часа
Възможна е и дистанционна форма на обучение.

------------------------------------------

Анотация:

Курсът предоставя на участниците знания и умения, необходими за създаване на висококачествено цифрово съдържание за различни платформи. В него се разглеждат основните принципи на дигитално писане, графичен дизайн, видео продукция и уеб разработка, като вниманието се фокусира върху интеграцията на мултимедийни елементи и използването на съвременни технологии. Курсът се провежда чрез комбинация от теоретични лекции, практически упражнения и проектно-базирано обучение. Участниците работят по реални проекти, които ще им позволят да приложат наученото на практика. 

Предназначен за:

Курсът е подходящ за начинаещи и напреднали библиотекари, които искат да подобрят своите умения в създаването на цифрово съдържание.

Продължителност:

30 часа

Лектор:

Петър Миладинов – Софийски университет  "Св. Климент Охридски", Философски факултет, Катедра "Библиотекознание, научна информация и културна политика"

Възможни дати за провеждане:

Дати по договаряне.

Основни теми:

  • Запознаване с основите на създаването на електронно съдържание  текстово редактиране, форматиране и публикуване.
  • Графичен дизайн и визуализация създаване и обработка на изображения и инфографики с помощта на специализиран софтуер.
  • Видео продукция и редактиране създаване на видеоклипове, включително сценарий, заснемане и монтаж.
  • Уеб разработка и управление на съдържание създаване и управляване на уебсайтове, блогове и социални медии, използвайки популярни платформи като WordPress и други системи за управление на съдържание (CMS).
  • Онлайн събиране на данни и дигитален маркетинг оптимизация за събиране на информация за потребителите и дигиталния маркетинг, за да се увеличи видимостта и ангажираността на създаденото съдържание.

 

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева