Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow 100 години от рождението на Петър Увалиев
100 години от рождението на Петър Увалиев Печат
Петър Увалиев
 
През 2015 г. се навършват 100 години от рождението на Петър Увалиев (1915 – 1998) – дипломат, писател, радиожурналист, критик, филмов продуцент, сценарист и режисьор, театрал, теоретик на изкуството, семиотик, преподавател.
На 3 декември 2014 г. в Софийския университет се състоя пресконференция под патронажа на г-жа Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България, на която бе обявена програмата за честването на 100-годишнината на Петър Увалиев, един от най-влиятелните и световно признати български интелектуалци от втората половина на ХХ век.
ББИА насърчава библиотеките да се включат в отбелязването на бележитата дата, като през юбилейната година представят на своите читатели, гости и на цялата общественост притежавани във фондовете им документи и материали, свързани с живота и делото на Петър Увалиев – ярка личност, пример за родолюбие и ерудиция.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.