Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow За правото да четем електронни книги
За правото да четем електронни книги Печат

peticia_eblida.jpgУважаеми колеги,
 
На 23 април 2014 г. EBLIDA стартира онлайн петиция, в която се настоява  Европейската комисия да изработи ясна рамка на авторските права, която позволява на библиотеките да набавят и да отдават в заем е-книги с адекватно възнаграждение на автори и други носители на права. Петицията ще бъде връчена официално на Европейската комисия през ноември 2014 г.
Петицията е преведена на 18 езика. ББИА я предоставя на български език тук. Приканваме ви да се запознаете с исканията на библиотечната общност в Европа и да подпишете петицията, като привлечете колкото се може повече съмишленици (вдясно от текста на петицията попълнете името си, града и кликнете SIGN).

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.