Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Поздравителен адрес по случай професионалния празник на библиотечните специалисти
Поздравителен адрес по случай професионалния празник на библиотечните специалисти Печат
11may.jpg

Уважаеми колеги,

Професията на библиотекаря е колкото позната, толкова и непозната. Често сме възприемани като отдадени любители на книги, които прекарват часове, прелиствайки прашните страници. Ежедневието пък ни сблъсква с хора, които очакват, че знаем всичко и можем да намерим нужната им информация на мига. Дигитално роденото поколение има своите очаквания от нас…
Измина една много трудна и изпълнена с предизвикателства за всички нас година.
Традиционната представа свързва библиотеките със съхраняването и опазването на паметта на нацията. Мисията ни днес обаче е да подпомагаме всеки гражданин и всички сектори на обществото. Затова ние, библиотекарите, сме професионалисти и мечтатели! Убедени сме, че ресурсите, услугите, възможностите, които предоставят библиотеките, подобряват качеството на живот на хората. С хубава книга и проверена информация продължаваме да се грижим за физическото и духовното здраве на нашите читатели и в днешната трудна за всеки реалност. За да продължат да ни вярват!
Честит професионален празник, колеги, всички вие, за които професията библиотекар е мисия и призвание!
Бъдете все така креативни и заредени от добрите практики, научените уроци в последните месеци и плановете за новата нормалност. Продължавайте да вярвате в магията на книгите. Ценете професията и колегите си. Нека социалната изолация си остане само физическа.
Убедени сме, че българското общество има право на по-добри, съвременни и модерни библиотеки! Развитието на библиотеките е вяра в бъдещето. Затова нека си пожелаем достойно бъдеще за нашите библиотеки и здраве и удовлетвореност за всички работещи в тях специалисти.

УС на ББИА

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.