Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2023 arrow Кръгла маса по проблемите на каталогизацията
Кръгла маса по проблемите на каталогизацията Печат
      logo_ff_su.png logo_ub_SU.jpg
                                               
                                                                      
logobbia_m.jpg
На 27 ноември 2023 г. в конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе кръгла маса по проблемите на нормативната уредба на българската каталогизация, организирана от Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Университетска библиотека „Св. Климент Охридски“ и Българската библиотечно-информационна асоциация. Тя се проведе в хибриден формат, като участие взеха близо 100 представители на различни библиотеки и институции от страната. На кръглата маса, открита от доц. Анета Дончева, председател на ББИА, бяха представени четири презентации:
В проведените дискусии бяха обсъдени различни предложения за премахване на остарели стандарти и за споразумение за разработване на нови правила за каталогизация. Предложена беше структура на работна група с ръководител доц. Милена Миланова – ръководител на катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ и представители на най-големите български библиотеки и план за действие, който да се следва.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.