Начало arrow Актуално arrow Архив arrow От библиотеките 2019 arrow Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен с награда „ПроКултура 2019”
Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен с награда „ПроКултура 2019” Печат
shumen_2019.jpg
За многобройните си инициативи, насочени към детската и младежката аудитория, на цeремонията по връчване на националните годишни награди „ПроКултура 2019” Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен бе удостоена с Диплома за отличие в категория „Общински културен институт”. За активната си и вдъхновена работа с подрастващите в областта на културата библиотеката бе поздравена лично от доц. д-р Момчил Георгиев, генерален секретар на Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК). Наградите „ПроКултура” са отличие на БАРОК и се връчват на водещи институции и организации за приноса им в разширяването на достъпа на младите хора до култура. Церемонията по връчването на наградите се състоя на 12 август – Международния ден на младежта и бе част от VII Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуствата”. Форумът, организиран от БАРОК и Гражданския институт с подкрепата на Община Варна, бе част от инициативите за  насърчаване на националноотговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.