Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2010 arrow Часове на приказките в Русе
Часове на приказките в Русе Печат
РБ РусеНа 12 май Детският отдел на Библиотека “Любен Каравелов” организира “Пътешествие в страната на приказките”. Участници в събитието бяха възпитаниците от началния курс на Първо частно училище “Леонардо да Винчи” в Русе.

Те имаха възможността да се разгледат книги, списания и географски карти от фонда на библиотеката, свързани с историята, географията и културата на Индия. След като децата научиха много нови и интересни факти за Индия, те отговориха на различни въпроси, свързани с тази екзотична държава и отключиха съкровищницата на приказките.
Особено интересна за малчуганите беше приказката за девойката-кобра, която им разказа Пролет Жекова, библиотекар в Детски отдел, облечена с истинско индийско сари.
Така започна поредицата от часове на приказките, които Детският отдел на Русенската библиотека предлага на педагозите.

РБ Русе  
РБ Русе
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.