Фондация Америка за България
Начало arrow За нас arrow Годишни награди arrow Наградени по години
Наградени по години
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2022 Печат

През 2023 г. Годишните библиотечни награди на ББИА се връчиха за тринадесета поредна година на тържествена церемония при закриването на XVII Национална библиотечна седмица „Устойчиви библиотеки за устойчиво общество“ на 16 май в Конферентна зала №1 под куполите на Софийското ларго в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ с любезното домакинство на Регионален исторически музей – София.

Наградите бяха връчени от Наталия Ефремова, зам.-министър на труда и социалната политика; проф. Стоян Денчев, УниБИТ; Силва Налбантян-Хачерян, директор на Дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“ в Министерство на културата; доц. Анета Дончева, председател на ББИА и Славка Бозукова, главен редактор на в. „Стандарт“.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2021 Печат

Годишните библиотечни награди на ББИА за 2021 г. се връчиха за дванадесета поредна година на тържественото откриване на XVI Национална библиотечна седмица „Инвестираме в библиотеките – инвестираме в бъдещето ни“ на 9 май 2022 г. в Американския център на Столична библиотека.

Наградите бяха връчени от Адриана Попова, зам.-министър на електронното управление; Тома Биков, народен представител от ПГ на ГЕРБ; Юрий Вълковски, зам.-министъра на културата; доц. Анета Дончева, председател на ББИА; проф. Ирена Петева, ректор на УниБИТ; Деница Сачева, народен представител от ПГ на ГЕРБ и Спаска Тарандова, изпълнителен директор на ФГББ.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2020 Печат

През 2021 г. Годишните библиотечни награди на ББИА се връчиха за единадесета поредна година. Заради COVID-19 пандемията награждаването, което по традиция е в навечерието на 11 май, беше отложено за дните на ХХХI национална конференция „Библиотеките – предизвикателства и трансформации в COVID-19 среда“, която се проведе на 14 и 15 октомври в новата сграда на РБ „Пейо К. Яворов“ – Бургас. На 14 октомври в Изложбената зала на библиотеката беше проведена тържествената церемония по връчване на наградите за 2020 г. при спазване на всички противоепидемични изисквания.

Наградите бяха връчени от г-жа Спаска Тарандова, изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки“ – България, доц. Васил Загоров, преподавател и ръководител на Катедра „Библиотекознание и библиография” в УниБИТ, г-н Димитър Минев, директор на Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив, проф. Емилия Янева, сестра на Снежана Янева и представител на Мемориален фонд „Снежана Янева“, доц. Анета Дончева, преподавател в катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и по места от Милена Марковска, директор на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград и София Пейчева, директор на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2019 Печат

През 2020 г. Годишните библиотечни награди на ББИА се връчиха за десета поредна година. COVID-19 пандемията ни постави пред редица изпитания и награждаването, което по традиция е в навечерието на 11 май, беше отложено за дните на ХХХ национална конференция „Библиотеките в дигиталната епоха“. На 25 октомври в Зала 1 на Централния военен клуб беше проведена тържествената церемония по връчване на наградите.

Наградите бяха връчени от г-жа Вал Стоева, председател на Съвета на Фондация „Детски книги“ и посланик на библиотеките, г-н Александър Кръстев, създател на сайта „Аз чета“, проф. Ирена Петева – ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии и д-р Емилия Милкова, председател на ББИА.

Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2018 Печат
Годишните библиотечни награди на ББИА за 2018 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 13 май 2019 г. в Софийската градска художествена галерия.

Наградите бяха връчени от г-жа Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, г-жа Силва Налбантян-Хачерян, началник на отдел „Регионални дейности“ в Министерство на културата, Иванка Цанкова, директор по оценката на въздействието на програмите на Фондация „Америка за България“ и г-жа Спаска Тарандова – изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки – България“.
Пълен текст...
 
Годишни библиотечни награди на ББИА за 2017 Печат
Годишните библиотечни награди на ББИА за 2017 г. бяха обявени на тържественото откриване на Националната библиотечна седмица на 15 май 2018 г. в зала Средец на София Хотел Балкан.
 
Наградите бяха връчени от г-жа Амелия Гешева – зам.-министър на културата, г-жа Емилия Милкова, член на Комисията по културата и медиите в 44-то Народно събрание, г-н Марин Бодаков и г-н Захари Карабашлиев – писатели и посланици на библиотеките и г-жа Спаска Тарандова – изпълнителен директор на Фондация „Глобални библиотеки – България“.
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.