Начало arrow Дейности arrow Кръгли маси
Кръгли маси

Страницата дава информация за кръглите маси, проведени от или в сътрудничество с Българската библиотечно-информационна асоциация.



Кръгла маса с международно участие на тема „Авторско право и библиотеките“ Печат
Авторско право
На 26 февруари 2018 г. в Дома на Европа в София се проведе кръгла маса с международно участие на тема „Авторско право и библиотеките“. 
Пълен текст...
 
Национална кръгла маса „Стандартизацията в библиотеките“ Печат
logobbia_m.jpg
На 20 и 21 октомври 2016 г. в Столична библиотека се проведе Национална кръгла маса на ББИА, посветена на изключително важни проблеми на стандартизацията в библиотечния сектор.
Пълен текст...
 
Национална кръгла маса „Информационната грамотност в дигиталната ера – къде сме ние?“ Печат

ББИА


13 октомври 2015 г. от 9.30 до 16.30 ч.
Залата на Представителството на Европейската Комисия в България
София, ул. „Раковски“ 124

Пълен текст...
 
Национална кръгла маса „Българската дигитална библиотека: модели и подходи“ Печат

ББИА

На 17 октомври 2013 г. в зала Арена на хотел Арена ди Сердика – София, се проведе поредният национален форум на ББИА, посветен на дигитализацията на книжовното културно наследство и подкрепен от Фондация „Америка за България“.
Вече трета година асоциацията работи за изграждане на национална стратегия, която да координира усилията на държавата, институциите и експертите в тази област. Започнахме с национално проучване през 2011 г. за състоянието на книжовното наследство и степента на неговото представяне в дигитален формат. През 2012 г. експертна група на ББИА разработи  проект на Национална стратегия и Програма за опазване и съхранение на книжовното културно наследство в библиотеките.
Пълен текст...
 
Национална кръгла маса за опазване и достъп до книжовното културно наследство в библиотеките Печат

15 март 2012 г., София

ББИА

ББИА проведе Национална кръгла маса на тема „Опазване и достъп до книжовното културно наследство в библиотеките“ в рамките на проекта „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България”, подкрепен от Фондация „Америка за България”. Една от основните дейности в него е създаването на проект за Национална програма за опазване и достъп до книжовното културно наследство в библиотеките. Първият етап от работата по националната програма бе проучване на състоянието и достъпа до  книжовното културно наследство в библиотеите, което бе извършено през периода юни – октомври 2011 г. Изследван бе и опитът на водещите европейски страни в тази област. Вторият етап включва изработването на самия проектен документ с широкото участие на експерти и представители на библиотечната общност.

Пълен текст...
 
Национална кръгла маса по проблемите на МЗ и електронната доставка на документи Печат

14 - 15 октомври 2010 г., Велико Търново

Националната кръгла маса “Състояние и перспективи на междубиблиотечното заемане в България. Международни практики и документи” се проведе с любезното домакинство на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“.  

Пълен текст...
 
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.